In het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het ‘opnieuw uitvinden’ van Moodfactory. Het moest het bedrijf worden ‘waar ik zelf graag zou willen werken’. Dat klinkt heel logisch, maar ik denk dat heel veel ondernemers snappen dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.

Voorbeeld: ik was creative partner bij Moodfactory en tegelijkertijd schreef en regisseerde ik theatervoorstellingen. Dat waren gescheiden werelden. Mensen vroegen zich ook vaak af ‘wanneer ik definitief voor theater zou kiezen’. Terwijl ik mij steeds meer realiseerde dat de combinatie juist mijn meerwaarde is in beide ‘werelden’.  Het was mijn droom om dit te combineren. Omdat ik mijn ervaring met het creëren van theatervoorstellingen waar mensen hun huis voor uitkomen heel graag meeneem naar communicatieopdrachten. En andersom. Mijn aanpak is namelijk niet wezenlijk anders. Ik zoek naar de kern van het verhaal, de verbindende factor met het publiek, en geef daar vorm aan.

Dit transformatieproces is nu bijna afgerond. We werken in een nieuwe structuur. Ik heb een nieuwe managing partner, Mandy Lim,  waar ik nauw mee samen werk. En we profileren ons meer en meer als creators van ‘storytelling experiences’. In de brede zin: film, online, bezoekerservaring, campagne. Soms voor honderdduizenden mensen, soms voor maar 30.

Daar hebben we in de afgelopen tijd al mooie successen mee behaald. Sinds vandaag hebben we ook een vernieuwde website.  Een nieuwe mijlpaal in ons transformatieproces.

Erris van Ginkel